Bucovina, supranumită „Țara Fagilor”, este un ținut cu o vastă încărcătură culturală, istorică și religioasă, dar și locul perfect pentru iubitorii peisajelor spectaculoase oferite de natură și a obiectivelor turistice inedite. Pentru cei care doresc să se relaxeze în mijlocul naturii, bucurându-se de aer curat, specific zonei de munte, pentru gurmanzii care adoră mâncărurile tradiționale gustoase, pentru amatorii de istorie și cultură, Bucovina rămâne destinația ideală.
MUZEUL SATULUI BUCOVINEAN
Amplasat pe platoul din imediata apropiere a Cetății de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean reconstituie în detaliu satul tradițional medieval din această zonă.
Dispus pe o suprafață de 6 hectare, în aer liber, acest muzeu etnografic este unic în țară și conține peste 30 de obiective: biserica, școala, case populare din lemn, anexe gospodărești, ateliere de meșteșugărie, moară sau crâșmă. Printre elementele care îi conferă unicitate, amintim faptul că în casele tradiționale sunt puse în scenă ritualul nunții, a înmormântării și a botezului, precum și faptul că toate instalațiile țărănești sunt funcționale.
Înființat la începutul anilor ’70, Muzeul Satului Bucovinean a fost inclus în anul 2004 pe Lista Monumentelor Istorice din județul Suceava.