Ce vizităm în Gura Humorului și Voroneț? Gura Humorului este un oraș cochet din Bucovina, atestat prima oară în anul 1415 de vornicul Oană, odată cu ridicarea Mănăstirea Humor. Denumirea…
Legenda Sânzienelor provine din străbuna Bucovină. Conform legendei, odată, de mult, pe plaiurile bucovinene a trăit o fată extrem de frumoasă, dar foarte săracă. Fiind și orfană de ambii părinți,Sânziana…
Bucovina, supranumită „Țara Fagilor”, este un ținut cu o vastă încărcătură culturală, istorică și religioasă, dar și locul perfect pentru iubitorii peisajelor spectaculoase oferite de natură și a obiectivelor turistice…
Icoana Sfantului Nicolae Sfântul Nicolae s-a născut în Patarana, Lichia (parte a Turciei Asiatice de astăzi), într-o familie bogată, la jumătatea secolului al III-lea. Atât Biserica Ortodoxă, cât și Biserica…
Sfântul Andrei în Bucovina – între creștinism și acte rituale Cunoscută în calendarul popular sub numele de Santandrei Cap-de-iarnă, peste care creștinismul a suprapus figura Sfântului Apostol Andrei, ziua de…
Descoperă tradițiile de mărțișor în Bucovina Deși originile mărțișorului nu sunt asociate unei datări precise, se consideră că acest obicei are origini daco-tracice. În Bucovina, la fel ca peste tot,…